Jak se vyvíjí (hlasování o) letní dovolená(é)

 

V roce 2019 v termínu podle všech pravidel 3. - 10. srpna.

Pod Posedem Hálova mlýna při rozpravě o lokalitě na příští rok nepadlo rozhodnutí. Jen problesklo usnesení hledat jako 2016 podle ubytování. Já bych se toho držel i pro rok 2019.

 

Protože je rok od roku složitější sehnat ubytování na příští rok někdy v listopadu, nedá se nic dělat, musím otravovat dříve. Věnujte prosím pár minut času příští dovolené!

Každý navrhněme do konce října:
jedno ubytování kdekoliv, kam byste chtěli jet, a to bez ohledu na loni dotazníkem https://docs.google.com/spreadsheets/d/10a0Jo76s3oTpOQSYNbEObQqk7BJ0ulIyRbtSWoskHQA/edit?usp=sharing zjištěná kritéria.

Kdo bude navrhovat dříve, bude mít výhodu, že ještě bude mít vše volné, že mu to vybrané nikdo nevyfoukne :-)!!! Za sebe mohu říct, nebojme se recyklace! (i když jsem zaznamenal Martina M., že mapka použití republiky je v některých místech prázdná)

 

O navržených lokalitách a odkazech bude proveden dotazník výběru ubytování jako v minulých letech. Budu se snažit vás dotlačit k tomu, abychom co nejdříve měli jasno.

 

Historie výběru:

10. 10. 2018 - otravuji poprvé s připomínkou - najděte každá jednotka jedno ubytování, o kterém budeme.

21. 10. 2018 - otravuji podruhé s výzvou k nálezům.

28. 10. 2018 - vyhotoven formulář https://docs.google.com/forms/d/1oUH5-iTuKuON5KMU7ZVeq1g5dm5dwUkzgNCVBXvDFIg/edit?usp=sharing , ale hlasování spustíme až ve středu!

31. 10. 2018 - spuštění hlasování

18. 11. 2018 - pošťouchnutí k hlasování

2. 12. 2018 - KONEC hlasování, výsledek https://docs.google.com/spreadsheets/d/1csAP4tnOn98vFElQortui3kxeBrvnCn2qg1rs5fP9bI/edit?usp=sharing

3. 12. 2018 - vítězná Bílá Holubice podle Vítkova zjištění je na tom stále stejně jako při minulých dvou kontaktech:

1) Hlavní budova - kapacitou by pro nás asi byla OK, ale má tam v našem termínu už po léta (i na následující léta) tradičně ubytován taneční soubor. U termínů před námi i po nás zatím neví - má něco předjednáno a čeká na potvrzení. Závěr: pro nás nepoužitelné.
2) Pařbák - je to jedna velká místnost. Nehodí se než ku paření. Závěr: pro naše ubytování nepoužitelné.
3) Chata Marie nominálně 10 lůžek - 2 pokoje pětilůžkové
4) Vilka nominálně 15 lůžek - 2 pokoje třílůžkové, 1 čtyřlůžkový, 1 pětilůžkový.
Další okolnosti k 3) a 4): 4.8.-10.8. objekty 100 m vzdálené od sebe, zatím volné. 3.8. ubytování pro nás vyloučeno - rezervuje si termín pro lepší rito - svatba. O objektech vedoucí pravil: "To byste musel vidět". Prý jsou tam i nějaké jiné prostory než výše jmenované pokoje. Prý bychom se tam možná poskládali. Platí se za objekt. Je mu jedno pro kolik lidí.
Můj závěr je, že Bílá holubice je pro 2019 i pro další léta nevyhovující z těchto důvodů:
- Kapacita je nedostatečná. Podle Pavlova seznamu je nás 26, 3)+4) = 25 lůžek.
- I kdyby někdo nepřijel, nebo by se někdo ubytoval v nějaké společenské místnosti, měli bychom soukromí omezené víc než asi jsme ochotni tolerovat.
- Není ubytování ze soboty na neděli.

6. 12. 2018 - Mirkou předběžně rezervováno Dolní Němčí, kde je volno. Ještě dotaz na Horské chatě Vyškovec.

10. 12. 2018 - pension Dolní Němčí zamluven, máme štěstí, že druhý v pořadí už je náš! Tak za necelých sedm měsíců hurá do Bílých Karpat a okolí!

 

 

 

K hlasování o roku 2019:

 

Došlé návrhy aktualizované u Mirky, Ivany, jeden u Lucky a polovinou u mne:

 

Mirka P.

MP1 - chata Královec Bílé Karpaty - http://www.kralovec.cz/

MP2 - Beskydy - hotel U Přehrady - http://uprehrady.cz/

 

Blanka a Martin

BM1 - Ekofarma Bílek; Keply u Hartmanic (Šumava); 15 pokojů; ubytování se snídaní 370,- ; http://www.ekofarmakeply.cz/

BM2 - Pension 1923 Lípa; Těšov u Sušice(Šumava); 17 pokojů/50 lůžek; ubytování se snídaní 410,-; http://www.penzionlipa.eu/

 

Eva a Vítek

EV1 - na Písecku http://www.penzion-u-malirskych.cz/

EV2 - recyklace, kde jsme už dvakrát neuspěli http://www.bilaholubice.cz/

 

Ivana Š.

IS1 - penzion Rozkvět Dolní Němčí https://www.dolni-nemci.cz/ubytovani.php

IS2 - Penzion Karlův Dvůr Petrovice http://www.ranchkarluvdvur.eu/czubyt.htm

IS3 - chata Lopeník, Bílé Karpaty https://lopenik.cz/

IS4 - Horská chata Vyškovec http://www.chatavyskovec.cz/

IS5 - Hotel Kocanda Želiv https://kocanda.cz/

 

Doubravka s Pavlem S.

DP1 - zatím by to mohla být chata MATE http://www.chatamate.rychleby.cz/index.php?id=uvod.html ale možná se to ještě změní :-)

DP2 - Zámeček Kalek - http://www.hotel.kalek.cz/index.html - NEFUNKČNÍ web - (Byli jsme tam minulý týden ubytovaní a trochu jsem paní majitelku vyzpovídala. Rozložení pokojů sice podle internet. stránek není ideální, ale paní je schopná postele doplnit nebo různě přemístit dle potřeby. Navíc má ještě za hotelem několi chatek, které pronajímá velice levně. Za noc jsme platili těch inzerovaných příznivých 350 Kč a ubytování bylo skoro luxusní (prostorné, čisté, skříně s ramínky, v koupelně háčky....) Možná bychom se tam nějak porovnali. Z jednolůžáků majitelka klidně udělá dvoulůžáky a z dvoulůžáků třílůžáky (postele prý může přidat i z těch chatek).
Okolí je nádherné jak na kolo, tak na pěší výlety. S jídlem to bylo trochu horší, ale byli jsme jediní hosté mimo sezonu, tak dělala jen minutky. V sezoně normálně nabízejí polopenzi.)

 

Lucka W.

LW1 - penzion Dolní Dunajovice - http://www.penziondolnidunajovice.cz/ nové info přes Martina - "na penzionu máme celkem deset pokojů z toho čtyři apartmány a celková kapacita lůžek je 32. Na léto 2017 ještě máme dostatek volných termínů primárně ovšem přijímáme objednávky na sedm nocí (pobyt od soboty do soboty). V penzionu je k dispozici společná plně vybavená kuchyň, WIFI a parkování zdarma ve dvoře, krytá stodola, kde si můžete uložit kola, venkovní posezení s možností grilování, Na přání hosta můžeme zařídit snídaně za 100Kč/os nebo celovečerní degustaci ve vinném sklípku s dlouholetou tradicí a historií. V případě zájmu bych Vám mohl zaslat bližší seznam pokojů vč. jejich cen za jednu noc."  (A že by Lucka chtěla jet bez polopenze? no proč ne, ono se vždycky někde něco najde a nemuseli bychom spěchat s návratem, to má v tomto kraji něco do sebe)

LW2 - penzion U Vlčků, Hracholusky - http://www.pensionuvlcku.com/

LW3 - hotel-wellness Renospond - https://www.renospond.cz/

 

Pavel Ž.:

PZ1 - Janovice nad Úhlavou - bližší nenalezeno, ale podle polohy je to v areálu bývalých kasáren - http://www.penzion-janovice.cz/

PZ2 - Zelená Lhota u Nýrska - hotel Zach - http://www.hotelzach.cz/

PZ3 - Halže u Tachova - návrat ke kořenům - http://www.ubytovani.net/hotel-11297-turisticka-chata-u-planety

PZ4 - Drmoul - sice bychom se museli mít rádi, ale ta lokalita... - https://www.pension-styl.com/

 

 

Pro zájemce pár dohledaných odkazů z oblasti Strakonice, Klatovy, Sušice:

http://www.penzion-jana.cz/index.html 

http://www.ujandu.net/index.php 

http://www.zamek-jindrichovice.cz/ 

http://pensionvlukach.unas.cz/pensionvlukach.htm 

http://www.uluhanu.cz/ 

http://www.autokemp-nyrsko.cz/